top of page

Archivit ofera servicii complete de consultanta pentru intocmirea Nomenclatorului Arhivistic, conform legislatiei in vigoare. De asemenea, oferim consultanta cu privire la termenele de pastrare ale documentelor in arhiva. Stabilirea corecta a acestor termene reprezinta o etapa fundamentala in procesul de realizare a unui Nomenclator Arhivistic.

De la o companie la alta, termenele si conditiile difera in functie de specificul activitatii si complexitatea organigramei. De exemplu, termenele de pastrare a documentelor contabile difera de termenele de pastrare a documentelor de resurse umane, a documentelor notariale s.a.m.d.

Nomenclator arhivistic | ArchivIT

La stabilirea termenelor de pastrare a documentelor, trebuie avute in vedere o serie de norme. Acestea sunt cuprinse in Codul Civil, Codul Penal, Legea contenciosului administrativ, Legea contabilitatii nr. 82/1991, cu modificarile si completarile ulterioare etc. Expertii nostri in arhivistica cunosc in detaliu toate aceste norme si va pot ajuta sa castigati timp si sa aveti certitudinea conformitatii legale, atunci cand doriti sa realizati un Nomenclator Arhivistic corect.

Este necesara si o scurta discutie cu reprezentantii fiecarui departament in parte pentru a ne asigura ca vom cuprinde in Nomenclatorul Arhivistic toate tipurile de documente create.

Nomenclator Arhivistic pentru firme si institutii publice

Neintocmirea Nomenclatorului Arhivistic, precum si neaplicarea criteriilor specificate in acest document se considera contraventii si atrag sanctiuni, asa cum sunt stabilite in art. 30 din Legea Arhivelor Nationale nr. 16/1996, modificat si completat prin Legea nr. 358/2002.

Specialistii in arhivistica sunt singurii in masura sa va ofere consultanta si o analiza de costuri pentru ca Nomenclatorul Arhivistic sa fie realizat corect, indiferent daca reprezentati o firma privata sau o institutie publica.

Va rugam sa ne contactati, iar noi va vom ajuta in cel mai scurt timp cu o oferta avantajoasa!

bottom of page